50 megapixeles kamerával és Dimensity 700 chippel futott be az Oppo A58

Jó látni, hogy a középkategória alsóbb szegmenseibe is egyre több jól felszerelt készülék érkezik, amelyek az árukért igyekeznek még többet nyújtani a felhasználók számára. Az egyik ékes példa lehet az Oppo A58, ami most debütált és egyebek mellett MediaTek Dimensity 700 lapkakészlettel, valamint 50 megapixeles elsődleges képrögzítővel lett felszerelve, egy magas képfrissítésre képes kijelző és a méretes akkumulátor mellett.

Az Oppo újdonsága háromféle konfigurációban lesz majd kapható, kérhető a telefon 6/128, 8/128 és 8/256 GB-os verzióban egyaránt, és bármelyiket is választjuk, elérhető lesz a micro SD kártyás bővítés lehetősége. De nagyon előre szaladtunk, lássuk elsőként a kijelzőt! Az A58 megjelenítője egy 6,56 colos HD+ felbontású LCD panel, amely támogatja a 90 Hz-es képfrissítési rátát. A képernyő felső részén egy csepp alakú szenzorsziget található, ide került az előlapi 8 megapixeles kamera.

Ízlés kérdése, kinek mennyire jön be a hátlapi dizájn, szerintünk igencsak jól mutat, ami pedig a konkrét jellemzőket illeti, itt egy 50 megapixeles elsődleges képrögzítőt foghatunk munkára, illetve egy 2 megapixeles mélységérzékelőt. A modulok két óriási körben foglalnak helyet, felirat is hirdeti, hogy mesterséges intelligencia segíti a kamerák munkáját.

Az okostelefon belsejében 5000 mAh kapacitású akkumulátor szolgáltatja az energiát, a telepet akár 33 wattos adapterekkel is tölthetjük. Az Oppo újdonságát tehát MediaTek Dimensity 700 chipset hajtja, ami pedig a szoftveres frontot illeti, Android 12 alapokon nyugvó ColorOS 12.1 rendszert kapunk. Kérdéses, hogy meddig lesznek frissítések, de ebben az árkategóriában már bármilyen támogatásnak örülni lehet.

A további említésre méltó jellemzők közé sorolható a chipset által biztosított 5G modem, az oldalsó keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó, a fülhallgató kimenet, az USB-C csatlakozó, illetve a sztereó hangszórópáros, DIRAC-hangzással. Az Oppo A58 fekete, lila és kék árnyalatokban lesz kapható, a 8/256 GB-os modell már előrendelhető Kínában, ahol helyi pénzből átszámítva 234 dollárt kell érte kifizetni, ami nagyjából 93 ezer forintot jelent. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem tettek említést a kínai gyártó munkatársai, pedig a mobil egy kedvező vételárral spékelve jöhetne nyugatabbra is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá