8 TB kapacitással is kérhető a Samsung új külső SSD-je

A Samsung bejelentette a legújabb hordozható SSD-jét, a T5 EVO-t. A tároló akár 8 TB kapacitással is választható, ezáltal ez az első hordozható SSD, amely ilyen óriási tárhellyel rendelkezik. 

Ami a T5 EVO külső kialakítását illeti, a hordozható meghajtó ellenálló a fizikai sokkal szemben. Az újdonság USB 3.2 Gen 1 technológián alapul, vagyis akár 460 MB/s is lehet az írási és az olvasási sebessége. A tároló 95 mm széles, 17 mm vastag, és 40 mm hosszú, mérlegre helyezve pedig csupán 102 grammot nyom.

A Samsung T5 EVO fekete színben kerül forgalomba, felső részén pedig egy titánból készült keret található, ezen át lehet vezetni egy szíjat, vagy akár fel is lehet akasztani a meghajtót valamire. A hordozható SSD külső burkolata képes ellenállni az eséseknek, akár 2 méter magasságból is. A túlmelegedés ellen a Samsung az úgynevezett Dynamic Thermal Guard metódust alkalmazza, az adatok védelmét pedig AES titkosítás biztosítja.

A Samsung T5 EVO hordozható SSD 190 dollárba kerül, ha elég egy 2 TB kapacitású verzió, 350 dollárt kóstál a 4 TB-os változat, a világelső 8 TB-os kiadás pedig 650 dollárért vihető. Persze ha a meghajtó forgalomba kerül nálunk, akkor ezektől eltérő összegekre lehet számítani.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá