80 millió EMUI 9 felhasználó van világszerte

Hiába a jelenlegi küzdelem az Egyesült Államok kormányával, a kínai Huawei egyáltalán nem fagyott le, nyilatkozataik szerint továbbra is zajlik a gyártás, és mint ahogyan ebből a rövid írásból kiderül a szoftveres oldalt sem hagyták el. A manufaktúra által fejlesztett, és Android 9.0 Pie operációs rendszerre épülő EMUI 9 OS példának okáért már rengeteg okostelefonon fut, és még ebben a hónapban el fog érni egy még komolyabb mérföldkövet.

Szóval az EMUI 9 interfész jelen pillanatban 80 millió (!) készüléken fut, és mire vége lesz júniusnak ez a szám elérheti a 100 milliót. Nem is rossz egy a rossz nyelvek szerint két vállra fektetett cégtől, igaz?

Az EMUI 9 már fut a Mate 10, a Mate RS, a Nova 3, valamint a P20 széria tagjain, ráadásul a kínai gyártó ígéretet tett arra, hogy június végére a sorhoz csatlakozni fog a Mate 9, valamint a P10 család is. Mostanában nem igazán alakul valami fényesen a Huawei sorsa, ám a vállalat munkatársai optimisták az USA-Kína kereskedelmi háborúja miatt őket is érintő eseményekkel kapcsolatban. Szerintük hamarosan vége lesz ennek az egésznek, reméljük a próféta szólt belőlük.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá