8 GB RAM-mal jöhet a Huawei P10 Plus

A tavalyi év a 4 GB RAM éve volt. Szinte mindenki kivétel nélkül ennyi memóriával látta el a csúcskészülékeit. Ez nem kevés, elégnek bizonyul egy erősebb konfigurációban is, azonban úgy tűnik, hogy az idei évben a gyártók 6-8 GB-nyi RAM-mal szerelik majd a zászlóshajóikat.

Vegyük például a Huawei-t. A szivárogtatott adatok szerint az új P10 nagyobb kiadása, a P10 Plus rögtön 8 GB memóriával érkezik, vagy legalábbis lesz ilyen kiadás. Ha ráadásul jobban megnézzük, nem csak a RAM tekintetében eszközölnek ekkora ugrást, hiszen az 5,5 colos kijelző ezúttal QHD felbontást kap, és nem mellesleg óriási belső tárhelyre is számítunk, konkrétan 256 GB-ra. Ha minden igaz, megtartják a dual kamerarendszert, és rebesgetik, hogy ugyancsak Leica támogatással jelenik meg, mint a tavalyi P9.

A többi gyártótól is ilyen drasztikus változást várhatunk, már most az MWC-n is. A bemutató az előbb említett kongresszuson történik majd, ami február 26-án kezdődik Spanyolországban. A P10 Plus ára állítólag igencsak borsos lesz, 799 dollárra (kb. 236.000 Ft) becsülik.

Mindez persze még csak pletyka, kezeljük fenntartással az olvasottakat!

Forrás: GizChina

Szólj hozzá