90 Hz-es jelzővel, Dimensity 720 processzorral és remek árral debütált az Oppo K7x

Augusztusban mutatták be a K7 5G-t a kínai Oppo munkatársai, és most a K-széria újabb okostelefonnal bővül, ami az Oppo K7x névre hallgat. A készülék egy nagyon korrekt középkategóriás ajánlat, amit tényleg barátságos áron kínál 90 Hz-es képfrissítési rátát, és még a belsejében szolgálatot teljesítő Dimensity 720 lapkakészlet sem nevezhető utolsónak. Mindezt csupán 225 dollárért, habár a készülék nem teljesen új.

Amikor az ember lát egy ilyen készüléket, azon nyomban elkezd attól rettegni, hogy biztos csak egy HD+ megjelenítőt kapott szegény, de ezúttal erről szó sincs! Az Oppo K7x képernyője Full HD+ felbontást kapott 6,5 hüvelyken, az egyébként LCD kijelző a már említett 90 Hz-es képfrissítés mellett 180 Hz-es érintéses mintavételi aránnyal rendelkezik. A megjelenítő maximális fényereje 600 nit, a pixelsűrűség pedig 405 ppi.

Az okostelefon belsejében a már említett Dimensity 720 lapkakészlet teljesít szolgálatot mégpedig 6 GB RAM-mal karöltve, miközben a belső tárhely 128 GB-os. Az Oppo újdonsága már a legelső bekapcsolást követően Android 10 operációs rendszert futtat, amelyet a kínai gyártó saját fejlesztésű ColorOS 7.2 felülete lát el különböző extra funkciókkal, na meg persze némileg átszabott külalakkal.

Ha valaki netán fotózni szeretne a K7x segítségével, akkor összesen 5 kamerát vethet be a célra. Először is ott lesz a megjelenítő bal felső sarkában található kivágásba szerelt 16 megapixeles előlapi kamera, illetve a hátoldalt ékesítő képrögzítő egység. Az elsődleges érzékelő egy 48 megapixeles modul, amelyet egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint a szokásos marketing szenzorok, vagyis a 2 megapixeles makró, és szintén 2 megapixeles mélységérzékelő kísér.

Az említésre méltó specifikációk közé tartozik még az oldalsó keretre integrált ujjlenyomat – olvasó, a Bluetooth 5.0, az USB-C csatlakozó, a fülhallgató kimenet, és a duál-módban használható 5G modem. Az Oppo K7x mobilitását egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 30 wattos gyorstöltést.

A készülék fekete és kék árnyalatokban lesz kapható, a már említett 225 dollárnak megfelelő helyi valutáért. Ha netán esetleg a hardveres jellemzők ismerősek lettek volna az azért van, mert készülék egy újrakiadott Realme V5 5G.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá