90 Hz-es képernyővel és 5000 mAh-s aksival debütált a Motorola Moto G20

Vadonatúj taggal bővült a Motorola Moto G sorozat, az új modell a Moto G20 nevet viseli. Ez egy belépőszintű okostelefon, ami méretes megjelenítőt, nagy kapacitású akkumulátort és összességében véve egészen korrekt jellemzőket kínál mérsékelt vételár mellett. A telefon Európában is kapható lesz.

A vadonatúj készülék megjelenítője 6,5 hüvelyk, a gyártás során IPS LCD panelt használtak a vállalat munkatársai, ráadásul ez már egy 90 Hz-es képfrissítési rátát kínáló konstrukció. A felbontás ugyan csak HD+, de legalább a 20:9-es képarány azzal kecsegtet bennünket, hogy egy kézzel is könnyedén kezelni tudjuk majd a készüléket. A képernyő felső keretén egy esőcsepp alakú szenzorsziget található, ide szerelték a 13 megapixeles előlapi kamerát.

A Motorola Moto G20 burkolata alatt egy Unisoc T700 chipset végzi a számításokat, amelynek processzora 2 db Cortex-A75, valamint 6 db Cortex-A55 magot állít csatasorba egy Mali G52 grafikus gyorsítóval egyetemben. A hardver részét képezi még 4 GB RAM, valamint 64 GB háttértár, utóbbi bármikor bővíthető micro SD kártya révén.

Az okostelefon hátoldalán az elsődleges képrögzítő modul egy 48 megapixeles érzékelő, amelynek munkáját egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint 2 segédszenzor támogatja, ezek 2 megapixelesek, az egyik makró fotókat lő, a másik pedig mélységet érzékel. A Motorola Moto G20 belsejében található hardveres komponenseket egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor látja el a működéshez szükséges energiával, a telep legfeljebb 10 wattos töltést támogat.

A mobil házon belül fejlesztett My UX felülettel kiegészített Android 11 rendszert futtat. Az újdonság kapható lesz kék és rózsaszín árnyalatokban, forgalmazása pedig még a héten megkezdődik, és nálunk Európában a telefon 149 eurós, vagyis megközelítőleg 54 ezer forintos áron lesz majd kapható.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá