A 120 Hz-es képfrissítés az iPhone 15 Pro és Pro Max modellek kiváltsága marad

Ősszel debütálnak az Apple iPhone 15 modellek, de természetesen már most is folyamatosan érkeznek a különböző értesülések, pletykák, a csúcskategóriás okostelefonokkal kapcsolatban. Az iPhone 15 és 15 Plus modellek esetében az ár valószínűleg tükrözni fogja a prémium szintet, de a képernyő nem – állítják a bennfentesek. Manapság már minden valamire való zászlóshajó 60 Hz-nél magasabb képfrissítési rátájú kijelzővel van felszerelve, de ezt a következő iPhone generáció esetében is csak a Pro modellek esetében kapjuk majd meg.

A yeux1122 nevű szivárogtató egyelőre nem sorolható a nagynevű tippmesterek közé, de az, amiről legutóbb beszámolt, nagyon is illik az Apple üzletpolitikájába, vagy ha úgy tetszik kórképébe.

A bennfentes azt állítja, hogy az almás vállalat az általuk ProMotion névre keresztelt funkció, vagyis az emelt képfrissítési ráta – jelen esetben 120 Hz – kizárólag az iPhone 15 Pro, valamint az iPhone 15 Pro Max modellek esetében lesz elérhető, akárcsak az always on display funkció.

A szivárogtató úgy tudja, hogy az okostelefonok tömeggyártásának előkészületeit már megkezdték, vagyis hamarosan mozgásba lendül az iparági gépezet. Valószínűleg kevesen lesznek elragadtatva a fentebb említett húzástól, de még kevesebben lepődnek majd meg. Már csak azért is, mert ugyanígy történt mindez az iPhone 14 Pro, illetve az iPhone 13 Pro modellek esetében, tavaly és tavalyelőtt is.

Ezen a ponton már csak abban reménykedünk, hogy a szivárogtató téved, és az almás gyártó megemeli a képfrissítési frekvenciát az olcsóbb iPhone modellek esetében is. Igazából már az is jó lenne, ha egy köztes utat választanának és a két olcsóbb készülék 120 helyett mondjuk 90 Hz-es képfrissítéssel érkezne, de valószínűleg bilibe lóg a kezünk.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá