A 2022-es Apple iPad Pro olyan lehet, mint egy szétlapított iPhone 13 Pro

Bár mintha kezdene eszmélni az Androidos oldal, már ami a csúcskategóriás táblagépeket illeti, a műfaj királyai jelen pillanatban az Apple iPad Pro modellek, így a legtöbben ha egy prémium készülékre vágynak, az almás gyártó termékeit választják. Már eddig is lehetett arról hallani, hogy a 2022-ben debütáló Pro iPad-ek valamilyen formatervi megújuláson esnek át, ám most napvilágra került néhány render, amelyek alapján mi magunk is betekintést nyerhetünk a készülék lehetséges dizájnjába. Hatalmas, fantáziadús változásokra nem érdemes számítani, mert a most felbukkant képanyag értelmében a táblagép olyan lesz, mint egy szétnyújtott iPhone 13 Pro.

A még vékonyabb kijelző körüli kereteknek a legtöbben örülni fognak, ám ezt a boldogságot talán keserédessé teszi a notch alkalmazása. Teljesen érdekes egyébként, hogy miközben az Apple arra készül, hogy fokozatosan kivezeti ezt a megoldást az iPhone-ok világából, az iPad-ek között éppen ellenkezőleg, bevezetni szándékozik. Szerencsére magára a megjelenítőre nem lehet majd panasz, mivel állítólag egy kétrétegű OLED panel kerül majd beszerelésre, ami nagyobb fényerővel és megnövelt tartóssággal kecsegtet. Úgy tudni, hogy az LTPO megjelenítő 120 Hz-es adaptív képfrissítési rátát kínál majd, akárcsak a jelenlegi modellek esetében.

Szóval a bevezetőben említettük, hogy az iPad Pro olyan lesz, mint egy szétnyújtott iPhone 13 Pro. Ez, mint ahogyan sejtetitek nem az előlap, hanem sokkal inkább a hátlap megtekintése után válik egyértelművé. A készüléken ugyanaz a derékszögű keret és hátsó kameramodul látható, mint a Pro okostelefonon. Ez a kialakítás talán kevésbé izgalmas, az viszont mindenképpen dicséretes, hogy a cupertinoi vállalat mindent megpróbál annak érdekében, hogy iPad készülékei tartósabbá tegye. Egy friss jelentés szerint az almás vállalatnál az fontolják, hogy titán ötvözeteket használnak a külső burkolat elkészítéséhez. Ez a bizonyos ötvözet váltaná azt az alumíniumot, amelyet jelenleg használnak. A hírek szerint az újgenerációs – nem Pro – iPad lehet az első modell, amelyen ezt az új anyagot alkalmazzák majd.

Az Apple a közelmúltban számos szabadalmat jelentett be a titánötvözetből készült burkolatokkal kapcsolatban. A jövőben többek között a MacBook, az iPad és az iPhone készülékek is ilyen borítást, házat kaphatnak. A rozsdamentes acélhoz képest a titánötvözetek keményebbek és ellenállóbbak a karcolásokkal szemben, valószínűleg a hajlítást is jobban bírják, ami egyébként az iPad Pro modellek egyik rákfenéje volt nem is olyan régen. Jogos kérdés volna tőletek, hogy vajon miért nem vezették be hamarabb az új anyag használatát.

Nos, a titán keménysége jócskán megnehezíti a megmunkálást. Ennek megoldására az Apple kifejlesztett egy homokfúvásos, marási és kémiai eljárást, amelynek köszönhetően a titánhéj fényes felületet kaphat, így nem csupán tartós lesz, de remekül fog kinézni. Állítólag az oxidos felületi bevonatokkal is kísérletezik a gyártó, ezeknek alkalmazásától azt remélik, hogy a készülék külső borítása kevésbé gyűjti majd az ujjlenyomatokat.

Iparági bennfentesek azt állítják, hogy az Apple következetesen az iPad-en teszteli a radikális fejlesztéseket, az új ötvözetet először az új iPad-en fogják alkalmazni, mert a Pro modell támogatja a vezeték nélküli töltést. Természetesen, mint mindig, most is muszáj hozzátennünk, hogy minden itt látható és olvasható információ egyelőre fenntartásokkal kezelendő, hiszen hivatalos oldalról nem nyertek megerősítést.

Forrás: GizChina

Szólj hozzá