A 2024-es OLED kijelzős iPad-ek vékonyabbak és könnyebbek lesznek

Azt beszélik, hogy az Apple szeretné az iPad modelleket a jövőben, vagy legalábbis egy részüket OLED kijelzőkkel felszerelni, de ezekről a készülékekről túl sokat nem tudni ezen túlmenően. Az ETNews egy vadonatúj cikkében azonban ismét előveszik ezeket a masinákat, és újabb információval szolgáltatnak velük kapcsolatban. Nem mostanában fognak megjelenni, de állítólag megéri majd várni rájuk, mert vékonyabbak és könnyebbek lesznek.

Az iPadek képernyőjét a hírek szerint a Samsung és az LG fogja előállítani, ebben persze semmi meglepő nincs, hiszen ezek ketten tudják a leginkább ellátni az OLED panelek beszállításának feladatát, állítólag mindkét cég vadonatúj paneleken dolgozik, amelyeket kifejezetten ezekbe a készülékekbe szánnak majd a jövőben. Az a bizonyos jövő pedig elvileg 2024-ben jöhet majd, a hírek szerint akkor jelenhetnek meg az Apple OLED kijelzővel szerelt iPad modelljei.

Az egyik új gyártási módszer, amit majd bevetnek ezen készülékek kapcsán az úgynevezett száraz maratás lesz. Alkalmazásakor gáz halmazállapotú vegyszerek segítségével távolítják el a nem kívánt anyagrétegeket az áramköri minta felületéről. Ennek a metódusnak köszönhetően az OLED panel vékonyabb és könnyebb lesz, ezáltal pedig a táblagépek mérete és súlya is csökken majd.

Az is egy nagyon jól hangzó hír, mely szerint az almás gyártó olyan bevonaton dolgozik, amely képes lesz tartósabbá tenni magát a kijelzőt. Sokat nem tudni erről a technológiáról, de az Apple már állítólag teszteli azt néhány prototípusán a színfalak mögött. Ami az OLED paneles iPad-eket illeti, állítólag kétrétegű kijelzőket fognak majd alkalmazni, ez azt jelenti, hogy dupla rétegnyi fénykibocsátó diódával rendelkeznek majd, amelyeknek köszönhetően sokkal nagyobb fényerőre lesznek képesek ezek a megjelenítők.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá