A BOE gyártja majd az iPhone SE 4 kijelzőjét

Arról korábban már mi is beszámoltunk, hogy az iPhone SE kap új kiadást, annak ellenére, hogy már egy ideje nem frissült a széria, illetve arról is volt szó, hogy az eddigi folyadékkristályos megjelenítőket az új generációnál egy OLED konstrukció váltja majd. Most az is kiderült, hogy melyik gyártó készíti majd ezeket a paneleket, és bizony nem a Samsung lesz az a bizonyos beszállító.

Az iPhone SE 4 – már ha erre a névre fog hallgatni- , 6,1 hüvelykes OLED panellel lesz felszerelve. Ezeknek az előállításáért főleg, de talán kizárólag a kínai BOE lesz felelős. A hírek szerint ugyanis a Samsung kiesett a versenyből, mert egyszerűen nem akarta vagy nem tudta azon az alacsony áron kínálni az Apple-nek a kijelzőket, mint ahogyan azt a Cupertino-i vállalat elvárta volna.

A jelentés szerint, amelyből mindezek kiderülnek, egy 6,1 hüvelykes OLED megjelenítő a Samsung jóvoltából 30 dollárba kerül, ám ehhez képest az Apple mindössze 25 dollárt kínált a panelekért. Természetesen a forrás hozzáteszi, hogy a kínai gyártók még ennél is kevesebbért vállalják a képernyők előállítását, így aztán az almás cégnek nem is kérdéses, hogy kiket bíz meg azok előállításával.

Így aztán, mivel a Samsung kikerült a képből, csak a BOE és a Tianma maradt versenyben, de valószínűleg a BOE fogja kapni az összes iPhone SE 4 képernyőre vonatkozó megrendelést. Azok, akik képben vannak az üggyel, azt állítják, hogy a Samsung az alacsony árrés miatt eleve nem igazán volt elkötelezve, n nem igazán volt elkötelezve az iránt, hogy üzletet kössön az Apple-lel, így miután az almás csapat még alacsonyabb egységárat kért, a Samsung egyszerűen befejezte a tárgyalásokat.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá