A chiphiány ellenére jól megy a TSMC szekere

A tajvani székhelyű TSMC tudhatja magáénak a világ chipgyártásának nagyjából 28 százalékát, szinte mindenbe gyártanak processzorokat, telefonoktól kezdve a számítógépeken át egészen az autókig. A folyamatos félvezetőhiány ellenére a vállalat egészen lenyűgöző növekedést mutathat fel éves szinten – derült ki a legfrissebb értesülésekből.

A gyártó legutóbbi pénzügyi jelentése 13,3 milliárdos árbevételt jelez, ami a tavalyi év azonos időszakához képest – most a második negyedévről van szó – jelentős, 20 százalékos gyarapodást jelent. Azért a cégnél egyelőre nem bontanak pezsgőt, a TSMC vezérigazgatója, C.C. Wei figyelmeztet bennünket, hogy a chiphiány egész évben jelen lesz, habár az autógyártók hamarosan érezni fogják az enyhülés első szeleit.

Jelenleg a TSMC vezeti a piacot, és céljuk a fejlődés. Éppen ezért a következő két évben nagyjából 100 milliárd dollárt fektetnek majd a termelés bővítésébe. Ilyen erőfeszítések mellett remélhetőleg képesek lesznek kielégíteni a partnerek egyre növekvő igényeit a különböző félvezetők iránt. Szerencsére erre minden esély megvan, hiszen miközben tovább bővítik és fejlesztik a kínai részlegeket, a gyártó már nagyjából 12 milliárd dollárt fektetett új arizonai létesítményébe.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá