A csendben leleplezett Samsung Galaxy Chromebook 2 360 tablet és laptop élményt kínál egyszerre

Az idei Samsung Galaxy Book 2 noteszgépeket az MWC kiállításon tárták a nagyérdemű elé. majd ezt követően a Samsung csendben a Galaxy Chromebook 2 360-at is a kínálatába illesztette. Az új készülék egy táblagép és egy laptop előnyeit kínálja egyszerre, köszönhetően a 360 fokos zsanérnak. Bár egyelőre nem ismert a vételár, de a jellemzők alapján egy megfizethető áru, Chrome OS rendszert futtató hibrid készülékről van szó, ami még érintőképernyővel is fel van szerelve.

A Samsung Galaxy Chromebook 2 360 12,4 hüvelykes TFT LCD megjelenítővel bír, amely 2560 x 1600 pixeles felbontással bír, a maximális fényerő pedig 340 nit. A képernyő használható stylussal is, de az nem képezi részét az alapfelszereltségnek. A hibrid masina két 1,5 wattos sztereó hangszóróval HD kamerával, valamint a kiömlő folyadékkal szemben ellenálló billentyűzettel és trackpaddel is fel lett vértezve.

A laptop belsejében Intel N4500 professzor teljesít szolgálatot, ez egy kétmagos megoldás, a Jasper Lake architektúrájú CPU 10 nanométeres gyártási eljárással készül. Alapvetőnek 1,1 GHz-es az órajele, de képes akár 2,8 GHz-re is felpörögni, a grafikus gyorsítás feladatát pedig egy Intel UHD integrált megoldás biztosítja. Az operatív memória 4 GB, a háttértár pedig 128 GB, a tároló típusa eMMC.

Ezt a gépet nem szabad Windows-os szemmel megítélni, egy ilyen vason a Chrome OS sanszosan nagyon is pattogós lesz. A háttértár egyébként bővíthető memóriakártya segítségével. A Samsung chromebookja támogatja a Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1 szabványokat, és van olyan variáns is, amelyben az LTE modem is megtalálható. Kapunk továbbá két USB 3.2 Gen 1 Type-C portot, egy sima USB-A csatlakozót, ami szintén 3.2 szabványú, illetve egy kombinált fülhallgató kimenetet is.

A Samsung Galaxy Chromebook 2 360 2 belsejében egy 45,5 wattórás akkumulátor található, amelynek segítségével a készülék képes akár 10 órát is üzemelni egyetlen feltöltéssel. A dél-koreai gyártó egy 45 wattos USB-C töltőt mellékel is a géphez. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor kezdődik a forgalmazás, vagy hogy egészen pontosan milyen piacokon és mennyiért lesz beszerezhető a Samsung újdonsága, de várhatóan a következő hetekben elkezdik az értékesítését.

Forrás: Sammobile

Szólj hozzá