A Facebook bevezeti a Dislike gombot, de máshogy, mint várnánk

Igen, valóban megjelenik a sokak által áhított Dislike gomb, de azért ne örüljünk annyira, hiszen mégsem abban a formában, ahogyan azt szeretnénk. Nézzük  hát, miről is van szó valójában.

Az előző nagy újítás az üzenőfalon való rekaciók lehetősége volt, most azonban ugyanez elérhető lesz a Facebook Messenger-ben is. Ez annyit jelent, hogy gyorsan reagálhatunk hangulatjelekkel is a privát üzenetekre. Eddig teljesen ugyanaz, mint ami a bejegyzéseknél elérhető, azonban az emoji-k listája kiegészül a lefele mutató hüvelykujjal, azaz a Dislike-al is.

Ez önmagában nem nagy dolog, hiszen már egy gif-fel is sokkal jobban ki lehet nyilvánítani a nemtetszésünket. Viszont lesz egy speciális számláló, ami a különböző üzenetekre vetítve kimutatja, hogy milyen reakciókat kapott. Ez leginkább a csoportos beszélgetésekben válhat a hasznunkra, ha éppen felteszünk egy eldöntendő kérdést. Statisztikához hasonlóan fogja mutatni, hogy melyik hangulatjelből mennyi érkezett, így választ kaphatunk anélkül, hogy a sok szöveg elgörgetné magát a feltett kérdést.

Már teszteli a Facebook az új szolgáltatást, de egyelőre csak néhány felhasználónál elérhető. Pontos dátumot sajnos nem tudunk írni a végleges bevezetésről, azonban annyi biztos, hogy a posztoknál való Dislike gombot a közösségi portál nem tervezi továbbra sem bevezetni.

Forrás: TechCrunch

Szólj hozzá