A Facebook is belerúg a már földön fekvő Huawei-be

A Huawei helyzete nem túl rózsás, hiszen egyre több cég szakítja meg velük a kapcsolatot, és ehhez a mozgalomhoz csatlakoztak Zuckerbergék is, ám a jelenlegi felhasználóknak egyelőre még nem kell megijedniük.

Mióta Trumph hadat üzent a Huaweinek, gyakorlatilag napról-napra érkeznek a hírek az üggyel kapcsolatban. Az egyik legnagyobb csapás kétségkívül az Android licenc megvonása lehet, ám ezt egyelőre 3 hónapig felfüggesztették. Ekkora már azt lehetett hinni, hogy valahogy sikerült majd elsikálni a dolgot, ám azóta rengeteg gyártó fordított hátat a kínai cégnek.

A Facebook a legújabb vállalat amely így tett, és megtiltotta a Huawei-nek hogy az alkalmazásait előtelepítse a mobiljaira. Ez több népszerű programot is érint, hiszen a Facebook applikácó, a Messenger, a WhatsApp és az Instagram is lemaradhat a készülékekről.

A tiltás csak a jövőben megjelenő Huawei modellekre vonatkozik. A kínai cég mobiljait jelenleg is birtokló felhasználóknak egyelőre még nem kell megijedni, hiszen ők is bármikor elérhetik az applikációkat a Play áruházból.

Azonban a jövőben megjelenő Huawei mobiloknál ez már kifejezetten nagy problémát jelenthet, hiszen ha nem változik a dolog, akkor az új modellek tulajdonosai elég nehéz helyzetbe kerülnek majd. A mobilon nem lesznek rajta a programok, ráadásul a Play áruházból sem lesznek letölthetőek. Ez hatalmas érvágás lenne a cégnek, hiszen így bizonyára más gyártók mobiljai mellett tennék le voksukat a vásárlók.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá