A Facebook is bemutatta a felhő alapú játékszolgáltatását

A közösségi oldal sem akar kimaradni a játékos piacból, ám azt már az elején leszögezhetjük, hogy bizony nem a az Nvidia, a Microsoft vagy éppen a Google szolgáltatásainak állítanak konkurenciát.

A Facebook játékosoknak szánt szolgáltatása gyakorlatilag csak abban hasonlít a fenti gyártók megoldásához, hogy ez is felhő alapú lett. Így mindössze csak egy weboldalt kell megnyitnunk, és miután kiválasztottuk, hogy mivel szeretnénk játszani, már indulhat is a móka. Egyelőre erősen limitálva van a játékok száma, és valamikor 2021-ben kerülnek majd be a komolyabb címek.

A szolgáltatásban mobilra fejlesztett játékokat találhatunk, így nincs szükségünk kontrollerre sem, hiszen alapból telefonokra, azaz érintőképernyős irányításra fejlesztették őket, PC-n pedig a billentyűzet segítségével történik az irányítás. Szerencsére crossplatform támogatás is bekerült, így ha felhőből játszunk, akkor is játszhatunk a natív appot használó játékosokkal.

Az egyik legörömtelibb dolog, hogy minden játék ingyenes, azaz nem kell megvásárolnunk őket ahhoz, hogy kipróbálhassuk. Idővel persze bekerülhetnek majd fizetős játékok is, illetve az appon belüli vásárlás lehetőségétől sem zárkózik el a Facebook, de ez még a jövő zenéje.

A Facebook egyébként a játszható reklámokban is nagy lehetőséget lát, azaz a szokásos játék videó helyett, gyakorlatilag kipróbálhatnánk a reklámként feljövő játékok egy részletét, amelyet a szolgáltatáson keresztül valósítanának meg.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá