A Microsoft Lumia 650 lehet az utolsó Lumia mobil

A Windows Central friss jelentése szerint a Microsoft február 1-jén mutatja be hivatalosan a Lumia 650-et. A bemutató már egy ideje várat magára, és bizonyos források szerint idén nem is lesz több Lumia szériás okostelefon.

Meg nem erősített, frissen kiszivárgott adatok szerint a készülék 5 colos HD kijelzővel, Snapdragon 210 vagy 212 chipsettel, 1 GB RAM-mal, 8 GB háttértárral, valamint egy 8/5 megapixeles kamerapárossal érkezik. Színek tekintetében választhatunk majd a matt fehér, illetve a matt fekete modellek közül.

Lumia-650

A rendszer cseppet sem meglepő módon Windows 10 lesz, az árat pedig barátira igazítják majd, hasonlóan a Lumia 550-hez, ami egyébkén a legolcsóbb Win 10-es mobil.

A cikk elején említettük, hogy nem lesz idén több Lumia márkajelzésű mobil. A helyzet az, hogy a forrás ennél is továbbmegy, és azt állítja, hogy a Lumia 650 lesz utolsó Lumia szériás okostelefon. Ez a készülék lenne az átvezető az új Surface Phone vonalhoz, legalábbis a Windows Central szerint.

A jövő még kérdéses, de egy biztos: az új Lumia zászlóshajók, a 950 és 950XL nem váltották be a reményeket, így valóban előfordulhat, hogy a Microsoft újítani kényszerül nem csupán az üzletpolitikáján, de esetlegesen a márkaneveken is.

forrás: Windows Central via: BGR

Szólj hozzá