A G Pad 5-tel tért vissza az LG a tabletpiacra

Jó néhány év eltelt azóta, mióta az LG tabletet adott ki, ám a pletykák igaznak bizonyultak, hiszen megérkezett a legújabb táblagépük, amely egész jól sikerült.

Dél-Koreában startolt el az LG G Pad 5 10.1, amelynek már a neve elárulja, hogy 10.1 colos kijelzőt kapott. Az IPS panel FHD+ felbontásra képest, a tablet mérete pedig 247,2 x 150,7 x 8mm. A súlya elég tekintélyt parancsoló, hiszen 498 grammot, azaz majdnem fél kilót nyom.

Ez persze a hatalmas akkumulátor miatt van, hiszen 8.200 mAh-s telep került bele, amely remek üzemidőt vetít előre, ráadásul a Quick Charge 3.0 támogatás sem maradt ki. A szelfikamera 5 MP-es, míg a hátsó kamera 8 MP-s lett, melléjük pedig sztereó hangszóró párosul, és szerencsére a jack aljzatnak is szorítottak helyet.

 

Érdekes módon a Snapdragon 821-es chip került az új G Pad-ba, amely nem igazán friss SoC, de a teljesítménye bőven elegendő még a legújabb játékokhoz is. Mellé 4 GB memória és mindössze 32 GB tárhely került, ám utóbbit szerencsére microSD kártyával is bővíthetjük.

Az Android 9.0-val érkező tablet az LG saját felületét használja, és egész korrekt készüléknek tűnik. Az ára 380 dollár, ami nem tűnik rossz ajánlatnak, ám egyelőre még nem tudni, hogy mikor válik elérhető Európában is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá