A Google 10 évre hosszabbította a Chromebookok szoftveres támogatását

A Google ma bejelentette, hogy a Chromebookok ezentúl 10 éves szoftveres támogatást kapnak, illetve arra is ígéretet tett, hogy még fenntarthatóbbá alakítják ezeket az eszközöket, miközben csökkennek azok használati költségei is.

Természetesen a bejelentések közül a legnagyobb horderővel a 10 éves szoftvertámogatás bír, amely érvényes lesz minden 2021 után kiadott készülékre. Ezek minden hónapban ingyenes frissítéseket fognak kapni.

A 2021 előtt gyártott eszközök esetében is érvényes lehet a meghosszabbított támogatás, amennyiben a felhasználók és az IT-adminisztrátorok az automatikus frissítéseket az utolsó frissítéstől számított 10 évre kiterjesztik. Ebben az esetben viszont nincs biztosítva, hogy minden új funkció működni fog a régebbi Chromebook modelleken.

A Google állítása szerint szorosan együttműködik az alkatrész-beszállítókkal, mivel a hosszú távú szoftvertámogatás biztosításához minden hardvernek kompatibilisnek kell lennie, ez érvényes a Wi-Fi modemtől a processzoron át rengeteg komponensre.

Mindezeken kívül a keresőóriás azon dolgozik, hogy a könnyű és időben elérhető javítások is biztosítva legyenek a készülékek esetében. Mivel a Chromebookok elég népszerűek az (amerikai) oktatási szektorban, sok iskola használja őket, és ezek igyekeznek házon belül megjavítani a meghibásodott eszközöket.

Az amerikai iskolák mintegy 80 százaléka biztosít valamilyen helyben történő javítást ezekhez a készülékekhez. A javításhoz szükséges alkatrészek könnyen elérhetőek hivatalos forrásból, a szerelési folyamatokhoz pedig nincs szükség fizikai USB-kulcsra.

A Google az elkövetkezendő hónapokban olyan frissítéseket fog bevezetni, amelyeknek köszönhetően javul a Chromebookok energiahatékonysága. A frissítések növelni fogják az akkumulátoros üzemidőt, egyúttal kikapcsolják az energiaigényes, és felesleges folyamatokat.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá