A Google a Pixel Fold mellett fejlesztett egy másik hajlítható mobilt is

Volt néhány kósza szóbeszéd arról, hogy a Google nem egy, hanem egyenesen két hajlítható készülékkel fog előrukkolni, amikor eljön a bemutató ideje, de ezek az értesülések nem igazán kaptak túl sok figyelmet. Talán mégis érdemes lett volna foglalkozni a hírekkel, mert bár végül csak a Pixel Fold jutott el a nyilvánosságig, a gyártó valóban dolgozott egy másik készüléken is színfalak mögött. 

Állítólag ugyanaz a csapat, amely a Google Pixel Fold fejlesztését is végezte, dolgozott egy másik hajlítható kijelzős okostelefonon is. Azonban a flexibilis mobil végül nem bizonyult elég jónak, így aztán elkaszálták annak bemutatóját. A csapat felelősségteljesen úgy döntött, vagy olyan készülékeket küldenek forgalomba, amelyek legalább vagy annál is jobb, mint amelyeket jelenleg is meg lehet vásárolni, vagy inkább hagyják a projektet a tervezőasztalon.

Ez a nyilatkozat, vagy vallomás, a Made By Google podcastben hangzott el és semmilyen közelebbi részletet nem fedett fel a másik hajlítható kijelzős Pixel készülékről. Így nem tudni, hogy annak milyen kialakítása – talán egy flip mobil lett volna? – hardveres jellemzői lehettek volna, illetve az sem derül már ki, hogy mely vonása miatt döntöttek úgy a mérnökök és a dizájnerek, hogy az mégsem jelenhet meg.

Mindenesetre a Google Pixel Fold fejlesztői végül az említett okostelefonnak adtak zöld utat, nyilván azért, mert a kettő közül az volt a jobb, így valószínűleg nem maradunk le semmiről, ha a másik modellt elnyeli a feledés homálya. Végső soron egy gyártónál nagyon sok ötletet engednek el a megvalósulás különböző fázisaiban, de még így is jelennek meg olyan készülékek, amelyek nélkül talán jobban jártunk volna.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá