A Google, a Xiaomi és az Oppo is a Samsung kijelzőire pályázik

Nagyon úgy tűnik, hogy a gyártók lelkesedése nem csökken a hajlítható mobilok iránt, és mivel ez csak AMOLED kijelzővel kivitelezhető, így remek helyzetben találta magát a Samsung.

Az eddig sem volt titok, hogy szinte minden nagy gyártó dolgozik az általa megálmodott hajlítható mobilon, és ehhez a legtöbben a Samsung által kifejlesztett paneleket használnak majd. A “The Elec” forrásai még azt is tudni vélik, hogy pontosan mely gyártóknak fejleszt épp a Samsung, illetve milyen panelekről van szó.

Az Oppo egy úgynevezett kagyló mobilon dolgozik, azaz a Galaxy Z Fliphez hasonló kialakítású mobillal jöhetne, amely a hírek szerint két kijelzőt is kaphat. Kívül egy 1,5-2 colos panelt kapunk, még kihajtva egy jóval nagyobb, hosszúkás kijelző tárul majd elénk. Az Oppo többek között a BOE, a Visionox és a Samsung fejlesztőitől is kért ajánlatot a 7,7 colos kijelzőre, és végül az utóbbira esett a választásuk.

A Xiaomi hajlítható mobiljáról is régóta hallani, sőt még néhány állítólagos fotó is kikerült a prototípusról, amely a Galaxy Fold-hoz hasonlít leginkább. Ez egy korai modell lehetett, hiszen a jelenleg is fejlesztett modellhez állítólag 6,38 colos panelt rendeltek a Samsungtól, amely elsőre kissé furán hangzik, hiszen manapság az átlagos mobilok is nagyobb kijelzővel érkeznek már.

Állítólag még a Google is behódol, mivel ők is szeretnék piacra dobni a saját hajlítható készüléküket, amelyhez 7,6 colos paneleket fejlesztenek nekik a Samsung berkeiben. Összességében tehát elmondhatjuk, hogy akik flexibilis mobilon dolgoznak, azok nem igazán tudják megkerülni a dél-koreai óriást, hiszen ezek alapján a rivális gyártók paneljei nem képesek felvenni a versenyt a Samsung termékeivel.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá