A Google Play Áruházban is megjelenik az internet egyik legutálatosabb funkciója

Az interneten rengeteg közutálatnak örvendő dologba futhatunk bele, kezdve a kamu nyereményjátékokon át a rengeteg felugró reklámig, ám ezeket manapság még mindig könnyebben el lehet kerülni, mint az automatikusan elinduló videókat.

Rengeteg embernek szerzett kellemetlen perceket a Facebookon megjelent autoplay funkció, amely kéretlenül tolta arcunkba a videókat. Arról nem is beszélve, hogy éjszakánként szinte szívrohamot okozott, amennyiben hamarabb esetleg hangosra állítottuk a telefonunkat.

A rossz hír, hogy nemsokára már a Google Play Áruházában is találkozhatunk majd ezzel, mivel szeptembertől ők is átveszik az autoplay funkciót. A hír az XDA-Developers fórumról származik, azaz elég megbízhatónak számít. A Google azzal magyarázza a dolgot, hogy ennek segítségével jobban megismerhetjük a programokat. Ebben talán lehet is némi igazság, ám akit eddig érdekelt az adott program, az úgyis megnézte a képeket és a hozzá tartozó videót.

A Google egyébként már jelezte a gyártóknak, hogy ne reklámmal indítsák a videójukat, mert az nagyon zavaró lenne a felhasználók számára. A pletykák szerint egyébként a cég nem jófejségből vezeti be az újdonságot, mindössze látták, hogy mennyit növekedett a YouTube nézettsége a funkció bevezetése után, és ők is vérszemet kaptak.

A gond csak az, hogy ezek a videók nem mindig kis méretűek, és alaposan benyelhetik a felhasználók adatmennyiségét, némelyik országban pedig még mindig kifejezetten drága a mobilinternet. Arról még nincs információ, hogy ez kikapcsolható lesz-e, de az az érzésünk, hogy nem adják majd a felhasználók kezébe a választást.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá