A Google Stadia kontroller hamarosan Bluetooth támogatást kap

Tavaly jelentették be a szomorú hírt, mely szerint a Google játékstreaming szolgáltatása, a Stadia le fogja húzni a rolót. A szomorú vég január 18-án éri el a Google szolgáltatását, amelynek bezárása nem csupán űrt, hanem bizonyos megválaszolatlan kérdéseket is hagyott maga után.

Például mit lehet csinálni a dedikált kontrollerrel, amely kifejezetten a szolgáltatáshoz volt kötött és bár vezetéken keresztül használni lehetett például számítógépekkel, a gombkiosztás teljesen össze-vissza volt, illetve a vezeték nélküli működtetés is kiesett a kosárból, holott a felhasználók egy része már jó ideje könyörgött a keresőóriásnak, hogy legalább a Bluetooth támogatást nyissa meg részükre. Az imák meghallgattattak, a Stadia kontroller hamarosan Bluetooth támogatást kap.

A Google most bejelentette, hogy kiad egy önkiszolgáló szoftveres eszközt, amelynek segítségével a felhasználók maguk engedélyezhetik a Bluetooth-kapcsolatot a saját kontrollerükön. A funkció eddig is részét képezte az irányító firmware-jének, de az a gyártó által le volt tiltva. Ezt küszöböli ki a hamarosan publikálásra kerülő szoftveres eszköz.

Miután engedélyeztük a Bluetooth kapcsolódást, a Stadia kontroller használható lesz szabványos vezeték nélküli irányítóként bármilyen más eszközzel. Így legalább a Stadia szolgáltatás január 18-án esedékes leállása után is használható lesz ez a mostantól történelmi hardver. Ezen örömhír mellett a Google még egy utolsó játékot is kiadott, a Worm Game-t, amivel még egy pár napig el lehet szórakozni.

Valószínűleg sosem adták volna ki ezt a kifejezetten belső és tesztelésre alkalmazott címet, ha nem állítják le a Stadiát. Nem lehetetlen, hogy a későbbiekben böngészőből majd játszhatunk vele, akárcsak a jó öreg dinóssal, ami segít elütni az időt internet kimaradás esetén. A lényeg a lényeg: ha van egy Stadia kontroller a birtokodban, ne dobd el, jó lesz még az telefonhoz, tablethez, PC-hez, vagy TV-okosítóhoz.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá