A Google vezér válaszolt a 7 éves kislány levelére

Chloe Bridgewater egy Hereford-ban élő angol kislány. 7 éves kora ellenére megszállottan érdeklődik a technológia iránt, kiváltképpen a Kindle Fire tabletjéért és a robotokért rajong.Magával ragadta az ötlet, mikor meghallotta, hogy egy munkahelyen lehet gokartozni, babzsákfotelben ücsörögni és csúszdázni, ezért elhatározta, hogy jelentkezik a Google-höz.

Chloe írt is egy levelet a Google vezérének édesapja hatására:

“Kedves Google főnök!

A nevem Chloe és ha nagyobb leszek szeretnék a Google-nél állást kapni. Egy csokoládégyárban is szeretnék dolgozni, és úsznék az Olimpián is. Minden kedden és szombaton úszom. A papám azt mondta, hogy a Google-nél babzsákfotelekben ülhetek, gokartozhatok és csúszdázhatok is. Szeretem a számítógépeket, és a tabletemet is, amin játszani szoktam. Apukám letöltött egy játékot, amiben egy robotot kell irányítanom és azt mondta, hogy jó, ha ismerkedem a számítógépekkel. Azt ígérte, hogy egy nap majd vesz nekem egyet. 7 éves vagyok, és a tanáraim azt mondják, hogy jól teljesítek az iskolában. Jól tudok írni és olvasni, és az összeadás is megy már. Apu azt mondta, hogyha továbbra is jól tanulok, kaphatok majd a Google-nél állást. A kishúgom Hollie is okos, de ő inkább a babáit szereti öltöztetni. Ő 5 éves. Apuci azt mondta, hogy küldjek neked egy önéletrajzot, hogy állást kaphassak a Google-nél. Nem igazán tudom pontosan, hogy az mire való, de azt mondta, hogy lehet, hogy most megteszi egy levél is neked. Még csak ezt az egyet küldtem életemben, de ez volt apu karácsonyi ajándéka tőlem. Viszlát!

Chloe Bridgewater, 7 éves”

Hát nem aranyos? Képzelhetitek, hogy hogy meg lehetett döbbenve, mikor Sundar Pichai, a Google vezérigazgatója válaszolt a levelére. Írásában eképpen biztatta a kislányt:

“Kedves Chloe!

Köszönöm szépen a leveledet! Örülök, hogy érdekelnek téged a számítógépek és a robotok. Remélem, hogy később is érdeklődsz majd a technológia iránt. Úgy gondolom, hogyha továbbra is keményen dolgozol és követed az álmaid, bármit elérhetsz, amit csak szeretnél – akár a Google-nél dolgozni, akár úszni az olimpián. Már alig várom, hogy beadd hozzánk a jelentkezésed, mikor végeztél az iskolával! 🙂

A legjobbakat neked, és a családodnak is!

Üdvözlettel:

Sundar Pichai
Vezérigazgató”

Szerintünk igazán kedves dolog volt Sundar Pichai-tól, hogy megválaszolta a kislány levelét, hiszen lehet, hogy ez adhat ambíciót neki, és még az is lehet, hogy ennek hatására tényleg a Google-nél fog dolgozni. Nektek mi a véleményetek erről? 🙂

Chloe és apukája, Andy

Forrás: Business Insider

Szólj hozzá