A hírek szerint végre gyorstöltő is jár majd az idei iPhone-ok mellé

Idén végre megtörténhet az, amire már régóta sokan várnak, a legfrissebb értesülések szerint ugyanis az Apple végre gyorstöltőt is mellékel majd a következő iPhone generációhoz. 

Az Apple-t évek óta rengeteg kritika éri, hiszen bár egy jó ideje támogatják ezt a funkciót a mobiljaik, mégsem jár hozzájuk az ehhez szükséges töltő. Mindössze egy 5W-os adaptert mellékelnek az iPhone-okhoz, amellyel így a töltés nagyon el tud húzódni.

Persze külön be lehet hozzájuk szerezni gyorsabb töltőt, ám ezért jelenleg közel 20 ezer forintot kell a boltban hagyni. Egyrészt szükség van egy 18W-os töltőfejre  (11.990 Ft), másrészt pedig az ehhez szükséges USB-C – Lightning kábelre, amelyért 6.990 Ft-ot kérnek el itthon.

Szerencsére azonban a a The Verge értesülései szerint ez idén már megváltozik. Eredetileg arról szóltak a pletykák, hogy az idei iPhone széria már USB-C aljzattal lesz szerelve, de a legfrissebb infók szerint ez még nem valósul meg. Ellenben a jelenleg is megvásárolható 18W-os töltőfej és az ehhez szükséges kábel már ott lesz a készülékek mellett a dobozban.

Ez mindenképp örömre ad okot, hiszen ezzel jócskán lerövidül majd az iPhone-ok töltési ideje. Persze jobban jártunk volna, ha valóban USB-C aljzattal érkezik az új széria, ám beigazolódott a pletyka, miszerint az Apple még nem áll készen a váltásra. Arról nem is beszélve, hogy valószínűleg a tartozékok eladásaiból is elég komoly bevételük származik.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá