A hónap végén megindul az Apple Vision Pro globális bevezetése.

A WWDC 2024 fejlesztői konferencia a visionOS 2 bejelentésével indult, amely az első jelentős szoftverfrissítés a Vision Pro kevert valóság headsethez. A Vision Pro végre több piacon is megjelenik a hónap végén, az első értékesítések Kínában, Hongkongban, Japánban és Szingapúrban kezdődnek, június 28-án. Németországban, Franciaországban, Ausztráliában, az Egyesült Királyságban és Kanadában július 12-től teszik elérhetővé a Vision Pro-t.

A visionOS 2 legnagyobb újdonsága a Fotók alkalmazás frissítése, amely gépi tanulást használva térbeli fotót hoz létre a meglévő 2D-s képekből. Ez bármilyen telefonnal készített kép lehet, és csak egyetlen érintésre van szükség a menüből, hogy a hagyományos fotó térbelivé alakuljon.

A Mac Virtual Display funkciót széles és ultraszéles változatban is lehet majd használni, ezt az opciót még valamikor az idén be is vezetik majd. Lényegében arról van szó, hogy a headset által elénk varázsolt virtuális monitor többféle képarányú is lehet. A gyártó szerint ezek a két egymás melletti 4K monitornak felelnek majd meg. Az Apple készüléke elég borsos árú, de ha tényleg ki lehet vele váltani több 4K megjelenítőt, akkor végül is pénzünknél maradhatunk. Bár az némileg aggasztó, hogy az értesülések szerint hosszabb távon eléggé kényelmetlen viselet az Apple headsetje.

A frissítésnek köszönhetően a vonatokon is lehet majd használni az Utazási módot a Repülőgép mód mellett. A SharePlay ezentúl támogatni fogja a Personas funkciót, így videókat nézhetünk közösen, együttműködhetünk a munkában, azaz egy virtuális 3D térben együtt dolgozhatunk más Apple Vision felhasználókkal. Az Apple egy új koppintásos gesztust is hozzáadott a szoftverhez, amely a vezérlőközpontba visz bennünket.

Az Apple az EOS R7 DSLR fényképezőgéphez új térbeli objektívet fejleszt a Canonnal közösen. A térbeli videókat a Final Cut Pro-ban lehet majd szerkeszteni, és a visionOS Vimeo alkalmazásába fel lehet őket tölteni. Az Apple Immersive Video, amely egy 180 fokos, 8K felbontású videoformátum, további partnereket kapott, többek között a Red Bullt és a Black Magic-et is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá