A HTC felfedte a jövő évi terveit

Több olyan HTC okostelefon is megjelent az idei évben, melyek igazán komoly hardveres felszereltséget tudhatnak magukénak. Melyekre gondolok is itt? Például az U11 vagy az U11+, amelyek igazi zászlóshajók lettek. De sajnos van egy igen fontos alkotóelem, ami már az idén megjelent csúcstelefonokra kimondottan jellemző, viszont ezekből kimaradt. Nem másról van szó, mint a duál hátlapi kameráról. Viszont a friss hírek szerint a HTC is visszatér ehhez a megoldáshoz (évekkel ezelőtt már voltak duál kamerás mobiljai a gyártónak, de nem lettek túl sikeresek).

Azért is lehetünk bizakodóak, mivel maga a HTC elnöke, Chialin Chang jelentette be, hogy jövőre az ő vállalata is duál kamerás mobilokkal fog megjelenni a piacon. Azt is elmondta, hogy a tervek szerint 2018-ban öt, vagy esetleg hat készüléket kívánnak majd a nagyközönségnek bemutatni. De szeretnének a kínai piacra is betörni, ami újabb nagy kihívás és egyben óriási lehetőség is lenne számukra. Az ázsiai régióban inkább a középkategóriás telefonokat vásárolják az emberek, amelyek nem annyira drágák, és nem haladja meg az áruk átszámítva a 300 dolláros összeget. Ez azt jelenti, hogy változtatásokra lesz szükségük az üzletpolitikájuk terén is, hiszen eddig a HTC nem nagyon volt jelen az alsóbb termékkategóriákban.

HTC

Chialin Chang említette természetesen azt is, amire sokan kíváncsiak: a HTC Google általi felvásárlást. Azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy folynak a tárgyalások és várják a részvényesek közti megegyezést, és így valószínű, hogy 2018 elejére már konszenzusra fognak jutni.

Forrás: NapiDroid

Szólj hozzá