A HTC külsős cégre bízza a telefonjainak gyártását

Az tény, hogy nem igazán megy jól a HTC szekere, pedig legyünk őszinték, a szebb napokat is megélt cég sokkal többre hívatott. Elképzelhető, hogy egy külsős cég bevonásával jó irányba indulnak el, és újra visszatérnek a nagyok közé.

Egy nagyon megbízható szivárogtatótól (LlabTooFer) származik a hír, miszerint a HTC egy már régóta esedékes lépésre szánta el magát, és külsős céget kér fel a HTC U12 Life gyártására.

Ez annyit tesz, hogy kiválasztanak egy partnert, akinek már van ebben tapasztalata, és rendelkezik a gyártáshoz szükséges háttérrel, és őket bízzák meg a telefon legyártásával. Ezeket a külsős cégeket úgynevezett ODM (original design manufacturer) néven emlegetik, és minimalizálni lehet velük a veszteség kockázatát.

A Blackberrynél is hasonló utat választottak, hiszen ők a TCL-lel álltak össze, és gyártatják le a telefonjaikat. Meglepetésre még a Samsungról is hallani olyan híreket, miszerint jövőre már nekik is lesznek olcsó készülékeik, amiket külsős céggel gyártatnak majd, de ők dobják piacra. Ilyenkor a gyártáson kívül minden mást az anyacég csinál (tervezés, marketing, terjesztés stb.)

A HTC U12 Life egy középkategóriás mobil lesz majd, amely korrekt hardvert kap, és notch nélkül érkezik majd. Mostanra nagyjából minden részlete kiszivárgott, és itt olvashattok bővebben róla.

Forrás: Phonearena

Szólj hozzá