A HTC nem adja fel, és visszatérnének a csúcsra

A szebb napokat is megélt gyártónál az elmúlt években nem sok mindennek örülhettek, hiszen hatalmas veszteségeket termelnek, ám ennek ellenére továbbra is pozitívan nyilatkoznak a jövőképüket illetően.

A HTC a múltban több remek mobillal is megajándékozta a mobilok szerelmeseit, és bizonyára mindenkinek beugrik tőlük egy-egy szuper telefon. A HTC One (M7) például rengeteg díjat kapott annó,  és remek vételnek számított a maga idejében a prémium külsővel és remek belsővel megáldott készülék, ráadásul a HTC Sense felület is nagy közönségkedvenc volt.

Azóta rengeteg víz lefolyt a Dunán, és bár elég sok mobilt kiadott a gyártó, a rajongóik elfogytak, és évek óta az életbemaradásért küzdenek. Ebben az évben még nem is adtak ki mobilt, mindössze a belépő szintű Wildfire-t láthattuk, amely egy másik cég nevéhez fűződik.

Yves Maitres, a HTC új vezérigazgatója azonban elárulta, hogy továbbra sem adják fel, és teljesen átalakítják a portfóliójukat. Elengedik az alsó szegmenst, és csúcskategóriás mobilokkal jelentkeznek majd. Emellett a tehetősebb régiókra fognak fókuszálni, hiszen főleg ezekben van kereslet a drága készülékekre.

Véleménye szerint ott siklott félre a HTC szekere, hogy a konkurenciával ellentétben ők nem igazán költöttek a fejlesztésekre és kutatásokra, így pedig egyértelműen hátrányba kerültek a riválisokkal szemben. Ez azonban megváltozik, és a igazi csúcskészülékkel jelentkeznek majd, ám azt egyelőre nem árulta el, hogy mikor jöhet el ez az idő.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá