A Huawei bemutatta a P40 Lite 5G-t

A kínai gyártó a jelenlegi helyzet és a tiltások ellenére is csak úgy ontja magából a telefonokat, így megérkezett a P40 széria legújabb tagja is, amely személyében egy ismerős készülék köszön vissza.

A Huawei P40 Lite 5G egy megfizethető 5G képes mobilnak ígérkezik, hiszen 400 eurós áron kerül majd az európai boltokba május 29-én, ám néhány régióban már elindult az előrendelés is. Akik esetleg nem ismernék fel, azoknak eláruljuk, ez egy Huawei nova 7 SE készülék mindössze új néven érkezett, amely lassan már megszokottá válik a gyártótól.

A sebességért a gyártó saját chipje, a Kirin 820 felel, mellé pedig 6 GB RAM és 128 GB háttértár került, amelyet még bővíthetünk is, ám erre kizárólag a gyártó NM memóriakártyáival van lehetőség. Az aksi 4.000 mAh-s, a mobilon pedig a Huawei EMUI 10.1-es felületét kapjuk.

A 6,5 colos IPS kijelző bal felső sarkában látható lyukban találjuk a 16 MP-es szelfikamerát, míg hátulra 4 modul is jutott. A 64 MP-es főszenzor mellé, egy 8 MP-es széles látószögű, és két 2 MP-es szenzor került.

A legnagyobb gond persze még mindig az, hogy ezúttal is le kell mondanunk a Google szolgáltatásairól, és be kell érnünk a gyártó által megálmodott HMS-sel. Ennék fényében csak találgatni lehet, hogy mennyire lesz majd sikeres a Huawei P40 Lite 5G, amelynek egyelőre ismeretlen az itthoni ára.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá