A Huawei Mate 50 mobilokkal együtt debütál majd a Matebook E Go táblagép is

Ha emlékeztek, a múlt héten jelentette be a Huawei, hogy hamarosan, vagyis egészen pontosan szeptember 6-án fogja leleplezni a régóta várt Mate 50 szériát. Azóta nyilván minden az okostelefonokkal van tele, pedig jövő héten kedden egy első blikkre egészen vagány táblagép is érkezni fog, amely mindenképpen megérdemel néhány előzetes gondolatot a szóban forgó bemutató előtt.

Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy a táblagép érkezését a kínai gyártó csak ma jelentette be, az viszont így teljesen hivatalos. A készülék a Huawei Matebook E Go nevet fogja kapni a keresztségben, érkezésének beharangozója pedig a kínaiak által előszeretettel alkalmazott, a náluk legnépszerűbb közösségi platformon, a Weibo-n lett publikálva.

A közzétett teaser sajnálatos módon semmit nem árul el a jellemzőkről, de azt a képen is jó lehet látni, hogy a táblagép Windows 11 operációs rendszert futtat és legalább kétféle színben kapható is lesz.

Adatátvitelre és töltésre USB-C csatlakozó áll majd rendelkezésre, mintha látnánk egy fülhallgató kimenetet is, illetve a készülék hátoldalára kerül majd valamilyen képrögzítő egység is, ami jól jöhet bizonyos helyzetekben.

A MateBook E Go támogatni fog valamilyen érintőtollat is, de a stylust külön kell majd megvásárolni, ezt már most elárulta Huawei. Nagy valószínűséggel a billentyűzetet is külön kell majd beszerezni, de azokat legalább mindenféle színben elérhetővé teszi a kínai gyártó. Hogy aztán a készülék milyen kijelzővel, processzorral, tárhellyel és kapcsolódási lehetőségekkel lesz felszerelve – az egy nagyon jó kérdés. Szerencsére már nem kell sokat várni arra, hogy ezek a jellemzők is napvilágra kerüljenek, mert jövő héten bemutatják a Huawei Matebook E Go-t és a Mate 50 okostelefonokat is.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá