A Huawei vezérigazgatója megosztott egy videót a Harmony OS 3-ról

A Huawei július 27-re időzített egy eseményt, amelynek keretein belül megismerkedhetünk majd a Harmony OS 3 rendszerrel. Hogy ez a pár nap még könnyebben teljen, a vállalat vezérigazgatója Richard Yu megosztott egy videót, amelyen az új ökoszisztémát láthatjuk működés közben.

A kínai vállalat vezetője a személyes Weibo fiókján tette közzé azt a rövid felvételt, amelyen a Harmony OS 3 egyik új funkcióját láthatjuk, egészen pontosan az új widgeteket a kezdőképernyőn. A különböző alkalmazás-csoportoknak ezentúl külön lapjai lehetnek a kezdőlapon lévő mappán belül, és akár egy téglalap formációba is rendezhetjük őket. A rendszer így gyors hozzáférést biztosít az egyes programokhoz, úgy, hogy közben az adott csoportot nem választja szét.

https://twitter.com/RODENT950/status/1551492553450602496?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1551492553450602496%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.gsmarena.com%2Fhuawei_ceo_shares_video_of_harmonyos_3-news-55178.php

Azt már valószínűleg a legtöbb olvasónk tudja, hogy a Harmony OS a Huawei házon belül fejlesztett operációs rendszere, amelynek alapjait az AOSP szolgáltatja, vagyis egy nyílt forráskódú platformról van szó. Az ökoszisztémát azonban még véletlenül sem szabad alábecsülni, mert ez nem csupán egy skin, vagy újraszabott felület, a kínai gyártó rengeteget dolgozott azon, hogy a rendszer valóban független legyen. A július 27-én sorra kerülő rendezvényen valószínűleg a Harmony OS 3 bevezetésének ütemezését is részletezni fogják, legalábbis a hazai piacra vonatkozóan. Hogy aztán a gyártónak milyen globális tervei vannak az új rendszerrel, azért nagyon jó kérdés.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá