A Huawei villámgyors Android Q frissítést ígér a csúcsmobiljaira

Remek hír érkezett a kínai gyártó háza tájáról, amelyben megígérték, hogy a legjobb Huawei és Honor mobilok rögtön az Android Q hivatalos megjelenésre után szintén megkapják majd a frissítést.

A Google végre hivatalosan is bejelentette az Android Q-t, és szerencsére idén már több gyártót is bevontak a tesztelésbe, így több mobilra is elérhetővé tették a béta verziót. Ezen a listán a Mate 20 Pro is szerepel, így a Huawei valószínűleg már egy jó ideje hozzáfért a friss rendszerhez.

A hír alapján remekül használták ki a helyzeti előnyt, hiszen a gyártó a Weibón jelentette be, hogy a csúcskészülékeik hamarosan frissülnek majd a legfrissebb androidra. Amint a Google kiadja a végleges változatot a Pixel telefonokra, rögtön utána ők is kiadják a frissítést a következő mobilokra:

  • Huawei P30 széria
  • Huawei Mate 20 széria
  • Honor View 20
  • Honor Magic 2

Természetesen az új rendszerrel együtt az EMUI új verziója is érkezik majd, amely rengeteg extrát kínál például a fapados alap felülethez képest, amelyet a Pixeleken láthatunk majd.

Azért biztos lesznek persze olyanok is, akik bizonyára zokon veszik majd, hogy csak ennyi mobil került fel a listára. Érdekes például a roppant népszerű P20 széria hiánya, amely alig több mint egy éve van a piacon. Kétségeink persze ne legyenek afelől, hogy a P20-as mobilok is megkapják majd a frissítést, azonban ezek tulajdonosainak egy kicsit tovább kell majd várniuk az újdonságra.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá