A Huawei hamarosan beelőzheti az Apple-t

Nemrég jelentek meg a 2017 második negyedévi adatok, melyek a gyártók által leszállított készülékek mennyiségét tartalmazzák. Ezek alapján hamarosan leszorulhat az almás cég a második helyről.

Ezekből a statisztikákból két fontos érték van, amik alapján a piaci tendenciáról pontos képet kaphatunk. Az első a gyártók által kiszállított készülékek mennyisége. A Stategy Analytics adatai alapján a Huawei közel 6.4 millióval több készüléket adott el, mint tavaly ugyanekkor, így most 38.4 millió telefont értékesített a második negyedévben. Az Apple pedig mindössze 600 ezerrel tudta növelni az eladásait, így 41 millióval végzett az adott szakaszban.

A másik érdekes statisztikai adat a piaci részesedés. Itt az Apple 11.4%-kal áll a második helyen, mely 0.4%-os visszaesés a tavalyi második negyedévhez képest. A Huawei ezzel szemben 1.3%-os növekedést produkált, és 10.7%-os részesedésével már csak 0.7%-kal van elmaradva. Ezek alapján szinte biztosnak vehető, hogy az almás cég hamarosan elveszti a második pozícióját.

Nem meglepő a Samsung abszolút elsősége sem, mely magabiztosan uralja a mezőnyt, hiszen rengeteg készülékkel képviselteti magát minden árkategóriában. Elképesztő mennyiségű telefont adnak el, és még ezt az értéket is növelni tudják évről-évre. A statisztika szerint a leszállított telefonok 22.1%-a a Samsungtól érkezik, azaz nagyjából minden ötödik eladott telefon az övék.

Forrás: Napidroid

Szólj hozzá