A japán milliárdos felajánlása szinte felrobbantotta a Twittert

A pénz még mindig nagy úr az interneten is, és erre tökéletes példát láthatunk most, hiszen könnyedén döntött rekordot egy tweet, melynek megosztásáért cserébe pénzhez juthatunk hozzá.

Yusaka Maezawa neve itthon még nem annyira ismert, bár akik követik a híreket, azok már hallhattak róla, hiszen elvileg ő mehet majd a világűrbe a SpaceX jóvoltából. A japán milliárdosnak persze van mit a tejbe aprítani, hiszen bizonyára nem véletlenszerűen választotta őt ki Elon Musk a projektre.

Yusaka Maezawa-nak nem okoz gondot egy ekkora összeg

Úgy látszik, hogy az úriember még több hírnévre vágyik, és el is érte, hogy jelenleg róla beszéljenek a legtöbben. A Twitteren közzétett bejegyzésében 1 millió jent ajánlott fel, amelyet 100 nyertes között oszt majd szét. A szabályokat már jól ismerhetjük az átverős posztokból, hiszen jelen esetben is be kell követnünk Yusakat, és meg kell osztanunk a bejegyzését.

Ezúttal azonban nem kamu a dolog, hiszen neki meg sem kottyan ez az összeg, és a 100 szerencsés nyertes összesen nagyjából 2,6 millió forinttal lesz majd gazdagabb. Természetesen a Twitter azonnal felrobbant, és 2 nap alatt minden idők legtöbbször megosztott bejegyzését üdvözölhetjük, amely már most 5,8 millió megosztásig jutott.

Az eddigi rekordot egyébként Carter Wilkerson tartotta, aki egy évre való csirke nuggetset szeretett volna a Wendy’s-től. A cég 18 millió tweetet kért cserébe, amely bár nem sikerült, ám a 3,5 milliónyi megosztásért cserébe végül emberünk így is megkapta a hőn áhított csirkefalatokat.

Forrás: Twitter

Szólj hozzá