A jövőben már pénzt is küldhetünk majd egymásnak a Facebookon

Hamarosan pénzügyi szolgáltatást indíthat a Facebook, amit ráadásul egy érdekes megoldással oldanának meg, hiszen saját kriptovaluta bevezetését tervezik.

A Bloomberg szerint nem kell már olyan sokat várni a Facebook következő szolgáltatására, amely egy pénzküldési funkció lesz. Egy ideje már dolgoznak rajta, hiszen néhány éve még a Paypal elnökét, David Marcust is átcsábították magukhoz.

Az új funkció keretein belül ismerősök tudnának egymásnak pénzt utalni. Van benne egy érdekes csavar is, miszerint ennek nem “valós pénz” pénz lenne az alapja, hanem a Facebook által bevezetett Stablecoin elnevezésű kriptovaluta. Ez persze sokaknak nem tetszene, ám állítólag itt nem lenne annyira intenzív az árfolyam változása mint pl. a Bitcoin esetében, hanem a dollár árfolyamához igazodna az újdonság.

Így persze rögtön az is értelmet nyerne, hogy miért tiltották ki az összes kriptovalutát idén a Facebookról. Érdekesség, hogy hírek szerint nem a Messengeren, hanem a WhatsApp-on lesz elérhető a szolgáltatás, amelyet Indiában vezetnek majd be először.

Kíváncsiak lennénk arra, hogy vajon mennyire bíznak még az emberek a vállalatban. Rengeteg balhé volt körülöttük az elmúlt időszakban, és hihetetlen mennyiségű adat szivárgott ki tőlük. Ez alapján nehéz elképzelni, hogy az emberek pénzt, esetleg hitelkártya adatokat is bízzanak rájuk.

Forrás: HVG

Szólj hozzá