A következő években debütálhat a Samsung grafén alapú aksija

Az utóbbi egy-két évben már hallhattunk különböző pletykákat a Samsung fejlesztéséről, amely alapjaiban változtathatja meg a mobilok üzemidejét, és a legfrissebb hírek szerint 2 éven belül forgalomba kerülhet az első grafén aksival rendelkező mobil.

Evan Blass, az egyik legmegbízhatóbb szivárogtató adta hírül, hogy a dél-koreai vállalat jövőre, de legkésőbb 2021-ben piacra dobná az új fejlesztést. Valószínűleg valamilyen belsős infót kaphatott, és elmondása szerint a Samsung már minden bizonnyal rendelkezik a technológiával.

Még 2004-ben ébredtek rá, hogy a grafén remek alternatívája lehet a lítium-ion akkumulátoroknak, mivel rendkívül jól vezeti az áramot. A grafén a szén egy formája, és segítségével olyan telepeket tudnak alkotni, amelyek nem csak kisebb helyet foglalnak, és természetesen nagyobb kapacitással is rendelkeznek. Emellett a töltési sebesség is lerövidülne, mivel kevésbé melegszik a folyamat során.

A legnagyobb gond az vele, hogy jelenleg még jóval drágább az előállítási költsége, mint a hagyományos lítium-ion aksiké. Ez hatalmas problémát jelent a gyártóknak, hiszen ők folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél olcsóbban tudják előállítani a mobilokat, így nem igazán fér bele egy nagyobb áremelés.

Így tehát minden bizonnyal egy csúcsmobilban debütálhat majd az újítás, ám ez még 1-2 évvel odébb van. Addig is a Samsung gőzerővel dolgozik a technológia tökéletesítésén, illetve az előállítási költségek lefaragásán.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá