A következő hajlítható kijelzős Motorola mobilban csúcskategóriás hardver lesz

A Motorola gyakorlatilag feltámasztotta a flip kialakítású telefonokat akkor, amikor előrukkolt a hajlítható képernyős RAZR mobillal pár évvel ezelőtt, a dolog olyannyira jól sikerült, hogy más gyártók is próbálkoznak a kialakítással. A készülék anno nem volt éppen tökéletes, sőt, több gond is akadt vele, de azt nehezményezték a legtöbben, hogy a belsejében csak középkategóriás hardver teljesített szolgálatot. Ez a következő generáció esetében meg fog változni, és ez nem holmi pletyka, hanem egy hivatalos megerősítés a gyártó részéről, ami a lapkakészlet pontos típusát is felfedte előttünk. 

Persze korábban már magasrangú Lenovo és Motorola munkatársak mind említették, hogy a következő RAZR telefon már komoly változásokon fog átesni, és hogy a burkolata alatt komolyabb hardver dolgozik majd, de eddig nem erősítették meg azt hivatalosan. Most viszont a Motorola bejelentette, hogy a mobilt nem más fogja hajtani, mint a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1+ lapkakészlet, ami kétségkívül egy felsőkategóriás konstrukció.

A tájékoztatás a gyártó hivatalos Weibo oldalán történt egy poszt formájában, tehát a hitelességéhez kétség sem férhet. Visszatérve az első Motorola RAZR készülékhez: a 2019-ben debütált okostelefon esetében a vezetők egyértelművé tették, hogy a telefon megalkotásakor egyáltalán nem volt elsődleges prioritás az, hogy a készülék prémium chipsettel szereljék fel, egy ilyen döntés többek között a mobil árát is befolyásolta volna.

Most eltelt három év, és úgy látszik a vállalat koponyái már máshogy gondolkodnak a dolgokról. A Motorola RAZR új kiadását tehát a minap bejelentett új Qualcomm chip hajtja majd, ami elviekben 30 százalékkal hatékonyabb, mint a korábbi megoldás, amelyet váltani hivatott, és aminek voltak bizonyos gondjai a melegedéssel és a teljesítmény túl korai visszafogásával.

A telefon belsejében levő lapkakészleten kívül egyelőre nem sokat tudni a következő RAZR készülék kapcsán, de azért akadnak szóbeszédek. Az egyik szerint a hajlítható képernyős okostelefon kívül is belül is nagyobb megjelenítővel lesz felszerelve, ráadásul a belső panel esetében legalábbis számíthatunk a 120 Hz-es képfrissítésre. Azt sem tudni még, hogy mikor leplezik le a készüléket és mennyiért fogják kínálni  – a csúcskategóriás chipset biztos dobni fog az áron – , de mivel megtörtént az első hivatalos bejelentés a telefonnal kapcsolatban, valószínűleg nem kel már sokat várni arra, hogy leleplezzék az új RAZR generációt.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá