A legújabb teszteredmények szerint jócskán visszafogja az Apple az iPhone-okban található A14-es chipet

Most hogy végre bemutatkozott a legújabb iPhone széria, és elkezdtek szállingózni az első tesztek, amely alapján bizonyára kap majd némi kritikát az Apple, hiszen van, amiben még a tavaly széria is legyőzi a frissen bemutatott iPhone-okat. 

A tegnapi nap befutottak végre az első AnTuTu eredmények az Iphone 12 és iPhone 12 Pro készülékekről, a mai napon pedig már az idei iPad Air eredménye is bekerült az adatbázisba. Közös bennük, hogy ugyanarra az A14-es SoC-ra épülnek, ennek ellenére elég nagy szakadék tátong a két eredmény között.

Ezek alapján az iPhone-okba került változat egyértelműen vissza lett fogva, hiszen az összpontszámot tekintve durván 17%-kal teljesít jobban az iPad Air. A legnagyobb különbség a GPU esetében van, hiszen itt 30%-kal teljesít jobban az iPad, ez pedig jókora fölényt jelent majd a grafikai teljesítményt igénylő programoknál.

Talán még ennél is meglepőbb, hogy bár az Apple szerint jóval gyorsabb lett az A14 Bionic chip az elődhöz képest, ám ez a telefonok esetében bizony nem minden esetben áll fenn. A GPU tesztben ugyanis még a tavaly megjelent iPhone 11 Pro is 7%-kal  gyorsabbnak bizonyult az iPhone 12-nél.

Az egész mögött az állhat, hogy a magas fogyasztást és a melegedést akarta elkerülni az Apple, és ezért fogták vissza a chipet. Úgy látszik, hogy a legkritikusabb ebből a szempontból a GPU, amelyet talán túlságosan is visszafogtak, hiszen a teszt szerint még a tavaly modellektől is elmarad majd az iPhone 12 széria.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá