A mesterséges intelligencia lesz az iPhone 16 modellek legnagyobb dobása

Nem is olyan régen arról számolt be, hogy a jelenlegi iOS verzió hibái miatt, az Apple egy rövid időre szüneteltette a jövőre érkező 18-as kiadás fejlesztését. Azóta, ha minden jól megy már újra gőzerővel zajlik a szoftver kalapálása, amelyről most ismét Mark Gurman szerzett értékes és érdekes információkat. A hírek szerint az Apple sem szeretne kimaradni a generatív mesterséges intelligencia buliból, az részét képezi majd az iPhone 16 szoftverének.

Nem csupán részét képezi majd, de állítólag ez lesz az iPhone 16 az egyik legfőbb selling pointja, vagyis ezzel fogják a leginkább reklámozni majd a jövő ősszel debütáló almás csúcsmobilokat. Gurman jelentése nem fed fel részleteket az almás okostelefonokkal érkező MI funkciókról, de valószínűleg olyan lehetőségekre kell gondolni, mint amilyeneket a Google, és a Samsung is kínál, avagy kínálni fog.

Adott paraméterek alapján történő szövegek generálása, képalkotás, esetleg fejlettebb hangalapú gépelés, fordítás – ilyen, és ehhez hasonló opciók kerülhetnek az Apple  mobilok repertoárjába. A szóbeszédek szerint a Cupertino-i vállalat a saját LLM, vagyis nagy nyelvi modelljét fogja használni arra, hogy végre Siri is megkapja azt a bizonyos, régóta várt ráncfelvarrást. E sorok írásakor egy kicsit abban is reménykedünk, hogy talán ez az újítás végre elhozza a magyar nyelv támogatását a jelenleg kizárólag idegen nyelven elérhető iPhone és iPad funkciók közé.

Szoftveres téren tehát rengeteg újdonságra lehet számítani, viszont az iPhone 16 modellek hardver szempontjából nem hoznak majd semmilyen forradalmit. Állítólag jövőre minden új modell megkapja majd az A18 lapkakészletet, habár az még bőven benne van a pakliban, hogy nem azonos órajellel, képességekkel rendelkeznek a különböző modellekben szolgálatot teljesítő chipek.

Az iPhone 16 Pro készülékek esetében kisebb dinamikus szigetre, valamint egy új Capture, vagyis Rögzítés gomb felbukkanására lehet számítani közvetlenül a bekapcsoló billentyű mellett. Mindezeken kívül egy 5x optikai zoomra képes kamerát is kaphatnak a jövőre érkező Pro variánsok.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá