A Microsoft bemutatta az Xboxhoz fejlesztett headsetjét

Szinte a semmiből érkezett meg a Microsoft legújabb mikrofonos fejhallgatója, amelyet a gyártó nem csak az Xbox szériához ajánl, ám egyértelműen a játékosokat célozza meg vele.

Amikor az Xbox Series X és Series S bemutatkozott, sokakban hiányérzetet kelthetett, hogy a PS5-tel ellentétben fejhallgatót nem kaptunk a konzolok mellé. Néhány hónappal később azonban ez is megérkezett az Xbox Wireless Headset személyében.

Természetesen vezetéknélküli fejhallgatót kapunk, amelyet az újgenerációs konzolok mellett a PC-khez is ajánl a Microsoft. Emellett egyébként a mobilunkhoz is csatlakoztathatjuk párhuzamosan, így a játék közben is hallhatjuk majd a bejövő hívásokat, és a játék megszakítása nélkül tudjuk majd ezeket fogadni. A legújabb szabványok is támogatottak, így a Windows Sonic, a Dolby Atmos és a DTS Headphone:X is megtalálható a repertoárban.

A mikrofon ezúttal sem maradt ki, és külön odafigyelt rá a gyártó, hogy a hangunkat tisztán hallják a túloldalon, míg a háttérzajt megszűrje a készülék. A súlya 312 gramm, és egy teljes töltés nagyjából 15 óra működést tesz lehetővé, míg egy 30 perces gyorstöltéssel 4 órás használati időt kapunk majd.

Az Xbox alkalmazással rengeteg beállítási lehetőséget kapunk, hiszen itt férünk hozzá az equalizer és basszus kiemelés funkciókhoz is, de testreszabható a némító funkció és a LED világítás is. Szerencsére az árazásban sem szállt el a Microsoft, hiszen 100 euróért rendelhető elő a headset, így várhatóan itthon is 40 ezer forint alatt marad az ára.

Forrás: Xbox.com

Szólj hozzá