A Microsoft Samsung Galaxy S8-akat fog forgalmazni

Nos, ez a cikk április 1-jén is jöhetett volna, hiszen legalább annyira viccnek tűnhet, azonban nagyon is komoly dologról van szó. Mivel a Windows telefonokat manapság már szinte senki sem veszi, ezért a Microsoft stratégiát váltott, és mostantól Samsung Galaxy S8-akat árul majd.

Jogosan merülhet bennetek fel a kérdés, hogy ez vajon miért is éri meg a vállalatnak. Ha arra gondolsz, hogy a profit egy részét a magáénak akarja tudni, akkor most tévedsz. A Microsoft együttműködik a Samsung-gal annak érdekében, hogy piacra dobhassa a Galaxy S8 és S8+ Microsoft Edition-t. Ez lényegében annyit jelent, hogy az új modellekre olyan Microsoft appok kerülnek, mint az Office, a OneDrive, a Cortana vagy az Outlook.

Ezek nem előtelepített formában lesznek jelen, hanem akkor installálódnak, mikor először Wifi-re kapcsolódik a készülék. Ugyan a két cég már 2015 óta együttműködik, de ilyen drasztikus lépést még nem tettek, hogy a Microsoft a saját üzleteiben árulja az új modelleket. A Microsoft támogatásos Galaxy S8 és S8+ április 21-én érkezik a cég boltjaiba, és azt remélik, hogy így szélesebb körben is népszerűsíthetik a termékeiket.

Forrás: HVG

Szólj hozzá