A Microsoft televíziók mellé készítene Xbox streaming eszközöket

A Microsoft bejelentette, hogy dedikált streaming eszközöket fejleszt felhő alapú játékhoz. Ezek lehetővé teszik majd, hogy a felhasználók konzol, számítógép, tehát külön hardver nélkül játszhassanak Xbox játékokat a televíziókészülékükön, vagy éppen a monitoron.

Bár sokan károgtak a szakmán kívül és belül is, nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft Game Pass szolgáltatása sikeres, amely számos opció mellett felhőalapú játékot is kínál az előfizetők számára. Ennek segítségével egy okostelefon vagy táblagép segítségével is ugyanabban az élményben részesülhetünk, mint egy Xbox felhasználó.

Most a redmondi cég közölte, hogy kifejezetten a streaminghez fejleszt eszközöket, amelyekkel televízióra vagy monitorra lehet majd kiküldeni az Xbox játékokat. Arról nem beszéltek, hogy ezek a kütyük egészen pontosan hogyan fognak kinézni, de valószínűleg valamilyen HDMI stick lesz a végeredmény, ami hasonlít az olyan masinákra, mint az Amazon Fire TV Stick.

Ilyen egy HDMI stick

Egyébként a vállalat már próbálkozott ezzel az ötlettel, 2016-ban volt egy Project Hobart nevű projektjük, szintén egy streaming stickkel a főszerepben, amit aztán végül kaszáltak. Az akkori szóbeszédek szerint a készüléket nagyjából 99 dollárért kínálta volna a Microsoft, így aztán ha piacra dobnak egy efféle eszközt, az is nagyjából ebben az árszegmensben mozoghat majd. A Microsoft stickje vélhetően nem csupán játékra lesz alkalmas, valószínűleg kvázi TV-okosító gyanánt fog funkcionálni, lehet majd rajta Netlfixet nézni, zenét hallgatni stb.

A redmondi cég azt is bejelentette, hogy szorosan együttműködik a különböző TV-gyártókkal, annak érdekében, hogy beágyazzák az Xbox élményt a különböző okostévékbe. Amennyiben ez megvalósul, már csak egy kontrollerre lesz szükség a felhasználónak, és nyomhatja az Xbox játékokat, vélhetően ugyanúgy felhő alapon. A cég azt is hozzátette, a streaming adatközpontokat Series X konzolokra cserélik – eddig ha hiszitek, ha nem, szimpla One gépek szolgáltatták a műsort -, ami sokkal jobb vizuális megjelenítést, és villámgyors töltési időket fog eredményezni.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá