A Microsoft végre megmutatta a Project xCloud-ot

Az amerikai vállalat már régóta dolgozik a következő nagy dobásán, amelyről eddig csak néhány részlet szivárgott ki, ám most végre működés közben is láthatjuk a gamereknek készülő szolgáltatást.

Azzal nehéz lenne vitatkozni, hogy a streamingé a jövő, hiszen rengeteg érv szól az ilyen szolgáltatások mellett, és hihetetlen mértékben növekszik az ezt preferáló felhasználók száma. Elég csak a Spotify vagy a Netflix eredményeire pillantani, és rögtön láthatjuk, hogy nem véletlenül látnak fantáziát egyre többen a streamelésben.

Egy piac azonban még kiaknázatlanul hever, ez pedig a játékosoké. A Microsoft lesz az első, aki megpróbákozik ennek meghódításával, méghozzá a Project xCloud segítségével. Hatalmas fantáziát látnak a felhő alapú játékban, hiszen ennek segítségével a mobileszközeinken keresztül férhetünk majd hozzá az Xbox játékokhoz.

Remek hír, hogy már nem csak pletyka szinten hallhatunk erről, hanem Kareem Choudhry, a Microsoft felhő-szolgáltatásokért felelős elnöke bemutatott belőle egy működőképes verziót is. Ezen a videón egy Samsung Galaxy S9-en futtatják a Forza Horizon 4-et, az irányítás pedig egy Xbox kontrollerrel történik (3:34-től látható a játék).

A játék természetesen nem helyben, hanem a Microsoft szerverein fut, és ezt streamelik a mobilra. A projekt egyébként nem a konzolok kiváltására készül, inkább amolyan különálló egységként képzelik el, melynek lényege, hogy bárhol és bármikor élvezhessük a kedvenc játékainkat.

A legtöbben a streamelésben látják a jövőt, és tavaly Yves Guillemot, az Ubisoft elnöke is beszélt már arról, hogy szerinte a következő konzolgeneráció lehet majd egyben az utolsó is, mivel utána a stream képes eszközök vehetik majd át ezek helyét.

Forrás: GSMArena

 

 

Szólj hozzá