A mobiltelefonok kameráit védi majd az új Gorilla Glass

Új termékekkel rukkolt elő a mobilos berkekben népszerű cég, ám ezúttal nem a kijelzőnek, hanem a készülékek hátulján található szenzoroknak igyekeznek majd védelmet nyújtani.

Rögtön két új terméket is bemutatott a Corning, amelyeket Gorilla Glass DX és DX+ néven dobnak piacra, amely a mobilok kameráit védi majd. Gyorsan meg kell jegyeznünk, hogy ezek nem teljesen új termékek, hiszen már 2018 óta használják ezeket különböző okosórákon, ám természetesen eszközöltek rajtuk némi változást, így a méretben és az áttetszésben is fejlődött az üvegfelület.

Természetesen ezúttal is belengették a marketingszöveget, miszerint minden rivális megoldásnál jobb lett az új termék. Kevésbé tükröződik, jobban bírja a karcokat, a fényáteresztő képessége pedig akár a 98%-ot is elérheti, amely különösen fontos a szenzorok számára, hogy minél jobb minőségű képet készíthessenek.

A cég egyelőre nem ismertette, hogy pontosan mely mobilokon láthatjuk meg a Gorilla Glass DX és DX+-t, ám azt elárulták, hogy a Samsung lesz az első vállalat, amely megkapja az új üveget. Hogy náluk melyik mobilon debütál, azt még csak találgatni lehet, de elképzelhető, hogy az augusztus 11-én bemutatásra került Galaxy Z Fold 3 és Galaxy Z Flip 3 mobilok kameráját már a Corning új terméke védi majd.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá