A mobilunkból varázsolna játékgépet a Nintendo

Egyre népszerűbbek a retro konzolok, és a legtöbb gyártó emiatt vérszemet kap. A hírek szerint a Nintendo ezúttal a legendás Game Boy-t élesztené fel, ám ezt nem külön készülékkel szeretné megvalósítani.

Manapság már mindenki zsebében ott lapul egy nagyobb kijelzővel szerelt mobil, így nyilván őrültség lenne egy 2-3 colos Game Boy szerű készüléket piacra dobni. Szerencsére tudják ezt a Nintendo-nál is, ezért teljesen más irányba indulhatnak el, legalábbis minden jel erre utal.

Régóta pletykálják, hogy egy olyan periférián dolgozhatnak, amely az okostelefonokat “alakítaná” át játékkonzollá. Ez egy tokszerű egység lenne, amely fizikai gombokat is tartalmazna. A most kiszivárgott terveken tisztán látszik, hogy hogyan is tervezik ezt megvalósítani.

Ezek szerint nem egy új készüléken, hanem inkább egy flip tokos megoldáson dolgozhatnak, amely azért sok kérdést is felvet. Elvileg egy sor régebbi játékot kiadnak majd, ám ezeket emulátorral futtatnák a mobilokon, amihez erre a kontrollerre nem igazán lenne szükség. Hogy tudnák ezt megvalósítani, amikor gyakorlatilag minden mobil fizikai mérete eltér? Nagyon nehéz lenne egy univerzális tokot alkotni, amely minden telefonhoz passzol.

A gombok is csak továbbadnák a kijelzőnek az érintésünket, így más játékhoz nem is igazán lehetne használni. Vajon mennyire tetszene a felhasználóknak, ha a kijelzőjük nagy részét letakarva kellene játszaniuk 2-3 colos képernyőn? Erősen kérdéses tehát, hogy van-e ennek a terméknek ilyen formában létjogosultsága, de ezt az idő eldönti majd.

Forrás: Phonearena

Szólj hozzá