A Nintendo elnöke figyelmeztet: hiánycikk lehet a Switch

Mit csináljon az ember, ha otthon ragad egy globális pandémia miatt? Reménykedjünk abban, hogy előszeretettel forgatja kedvenc köteteit, de mellette talán valami interaktívabb foglalkozásban is örömét lelné. A sorozatok darálása mellett a legegyértelműbb választás tehát a videojáték, ám ez a hobbi egyre drágább és lehetetlenebb lett mostanában. A számítógépes platformokra esküvők már rég eldobták a hajukat a jelenlegi videokártya árak miatt, új generációs konzolt pedig szinte alig lehet venni, az alacsony készletek és a nyerészkedők egyaránt betettek azoknak, akik PlayStation 5 és/vagy Xbox Series X/S megvásárlását tervezték. De legalább a jó öreg Nintendo Switch rendben van, abból még azért lehet kapni. Ám ez nem feltétlenül marad így – állítja a Nintendo elnöke.

A brutális videokártya árakat, a szinte minimális újgenerációs konzol készleteket a globális chiphiánynak, illetve az ilyen eszközök iránti elképesztő mértékben megnőtt keresletnek köszönhetjük. A szakemberek szerint ez az áldatlan állapot nem mostanság fog véget érni, és ez számos iparágra hat közvetlenül, vagy közvetetten. Nyilván a VGA kártyát vásárlóknak a kriptovaluta bányászat sem tesz jót, de az már egy külön témakör, amibe most nem szeretnénk belemenni.

Play Has It’s Limits

A lényeg: a világon tomboló koronavírus járvány kihatása a processzor-gyártásra rosszul érinti a videojáték szektort (is). Ezt leginkább az új generációs konzolok rendkívül limitált mennyiségben rendelkezésre álló készleteiben érhetjük tetten, Xbox Series X/S-et sem éppen könnyű szerezni, ajánlott fogyasztói áron pedig szinte lehetetlen, a PlayStation 5-re vágyók pedig vagy rábízzák magukat a brutális felárral kereskedő nepperek kegyelmére, vagy további hónapokig várnak. Hivatalosan meg nem erősített információink szerint az egyik nagyobb hazai konzolüzletnek  jelenleg is legalább 7000 előrendelése van a Sony gépéből, amelyet havonta ennek a mennyiségnek csupán a töredékével tudnak teljesíteni.

A hibrid konzol hatalmas népszerűségnek örvend

Ha valaki gyorsan, mondhatni a bolt polcáról lekapva szeretne a családjának, vagy magának konzolt vásárolni, és esetében nem játszanak a használt készülékek, akkor az egyik végső mentsvár a Nintendo hibrid konzolja, a Switch lehet, mert ebből a gépből még most is lehet kapni, és az ára sem szállt el különösebben. A Nintendo vezérigazgatója Furukava Suntaró most egy a Nikkei-nak adott interjújában arra figyelmezteti a jelenlegi és jövendőbeli rajongókat, hogy ez az idén megváltozhat. A rangos úriember még véletlenül sem akart pánikot kelteni, jelen pillanatban nincsenek gyártási gondjaik, de ha a bevezetőben már említett chiphiány nem mérséklődik 2021 második felére, akkor a Nintendo Switch is hiánycikk lehet majd, akárcsak a PlayStation 5, vagy az új Xbox konzolok.

Forrás: IGN

Szólj hozzá