A Nokia nem adja fel, és újra kiadja a csúcsmobilját

A Nokia brand újjáélesztése óta várunk egy igazán jó csúcsmobilra, amely képes felvenni a kesztyűt a legjobb gyártó készülékével, ám a Nokia 9 nem tudta megugrani ezt a mércét, éppen ezért hamarosan egy feljavított változat is érkezhet belőle.

A legnagyobb rajongók a bejelentés pillanata óta várták a Nokia 9 PureView készüléket, ám a HMD Global mobilja a legnagyobb túlzással sem volt csúcsmobilnak nevezhető. Mire kiadták, addigra a Snapdragon 845-ös chipnél már gyorsabb chipek is voltak a piacon, ám a legnagyobb csalódás a hátlapon található 5 kamera volt, mely jócskán elmarad a konkurensek megoldásaitól.

Tudja ezt a gyártó is, így a legfrissebb hírek szerint hamarosan érkezhet majd a ráncfelvarrt verzió, amely a Nokia 9.1 PureView névre hallgathat. Természetesen ez már a legújabb Snapdragon 855-ös verziót kapná, és az 5G támogatás sem maradna ki. Emellett az előlap is megújulhat, és már a Nokia X71-hez hasonlóan egy kijelző kivágásban helyezkedne el a szelfikamera.

Még szeptember előtt ki akarták adni a készüléket, de minden jel arra utal, hogy elhalasztották a megjelenést, így nyugodtan dolgozhatnak a kamerák hardveres és szoftveres tuningolásán. Ez talán a legfontosabb, hiszen nem történhet meg még egyszer az a fiaskó, amit az előd esetében láthattunk.

A Q4-es megjelenés azt is jelentené, hogy már rögtön a vadonatúj Android Q-val kerülne a boltok piacaira. Reméljük ezúttal nem csúsznak el, hiszen ha pár hónappal később érkezne, akkor újfent nem csúcshardvert kapnánk, így pedig a HMD Global gyakorlatilag kétszer esne ugyanabba a csapdába, amit nem igazán engedhetnek meg maguknak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá