A OnePlus egyelőre nem foglalkozik a hajlítható mobilokkal

A OnePlus elnöke megosztotta véleményét a hajlítható mobilokkal kapcsolatban, és hogy ők miért nem álltak be a sorba a többi gyártó mögé, ráadásul azt is elárulta, hogy milyen projekten dolgoznak még a OnePlus mobilok mellett.

Az év egyik slágerének a hajlítható mobilok számítanak, melyeknek létjogosultságáról erősen megoszlanak a vélemények. Nekünk elsőre a hajlított televíziók ugranak be, melyek mostanra már teljesen kikoptak, és elmondhatjuk, hogy nagyobb volt a füstjük, mint a lángjuk. Vitathatatlan, hogy van bennük potenciál és nagyon látványosak, ám az áruk nagyjából kimeríti a megfizethetetlen kategóriát, a használhatóságuk pedig erősen kérdéses.

Hasonló véleményen van Pete Lau is, a OnePlus igazgatója is. Elmondása szerint már több, mint egy éve gondolkoznak ilyen projekten, de mindig elvetették az ötletet. Egyrészt túl drága lenne a hagyományos készülékekhez viszonyítva, másrészt pedig semmi extrát nem nyújt ezekhez képest.

Ebben maximálisan igaza van, hiszen árban akár egy csúcskészülék háromszorosát is elkérik értük, ám sajnos ezért cserébe egyelőre nem sok pluszt képesek felmutatni. Az első visszajelzéseket is érdemes megvárni, hiszen a kijelzők sérülékenysége is kérdéses, illetve hogy mennyire áll készen az Android ezek kiszolgálására. Lau szerint a hajlítható mobilok ideje még nem jött el, és véleményünk szerint maximálisan igaza van. És hogy min dolgoznak jelenleg?

Tavaly már hallhattunk róla, hogy a OnePlus egy TV projekten is dolgozik, és ez most is megerősítést nyert. A hangsúly egy okos rendszeren van, mivel Mr. Lau szerint manapság a távirányító már elavult technológiának számít. Egy mesterséges intelligenciával is ellátott kijelzőn ügyködnek, amely mindig készen áll, és lesi minden kívánságunkat. Izgalmasan hangzik, nemde?

Forrás: TrustedReviews

Szólj hozzá