A Qualcomm a többi iPhone-t is betiltatná Kínában

Nem áll jól a szénája az Apple-nek, hiszen miután Kínában több mobilukat is betiltották, most még tovább menne a Qualcomm, és azt szeretné elérni, ha az újabb modellekre is kiterjesztenék a szankciót.

Ahogy azt néhány napja már mi is megírtuk, az almás céget nagyon súlyos döntéssel sújtotta a kínai bíróság, és több mobiljuk forgalmazását azonnali hatállyal betiltották. Többek közt az iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X és néhány régebbi típus érintett az ügyben, ám a Qualcomm nem elégszik meg ennyivel.

Az Apple jelenleg még zavartalanul árusíthatja tovább a 2018-as szériát, így az iPhone Xs, iPhone Xs Max és iPhone Xr is elérhető maradt Kínában. A chipgyártó cég azonban szeretné elérni, ha a hatóságok ezeket a mobilokat is kitiltanák, és már ki is töltötték a beadványhoz szükséges papírokat.

A két cég között már régóta megy a pereskedés, és nem tudni, hogy vége lesz-e valaha a dolognak. Van viszont valami különös pikantériája annak, ahogy pont két amerikai cég keseríti meg egymást életét, ráadásul jelen esetben még csak nem is hazai pályán teszik mindezt.

Az Apple egyébként felhívta rá a figyelmet, miszerint egy ilyen tiltás olyan kínai cégekre is kihatással lenne mint a Foxconn (az egyik legnagyobb beszállítójuk), és hogy nagyjából 5 millió ember jut munkához nekik köszönhetően. Szerintük ha belekényszerítik őket egy nagyon költséges megállapodásba az alperessel, akkor az a többi mobilgyártóra is kihatással lehet, hiszen ők is erre a sorsra juthatnak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá