A Qualcomm bejelentette a frissíthető GPU driverét a legújabb szériához

A mobilokra is megérkezik a számítógépekről már jól ismert funkció, miszerint frissíthetjük majd a grafikus gyorsító driverét, ami kifejezetten jó hír lehet a legfrissebb játékok kedvelőinek.

A Qualcomm jelenleg Hawaiion tartja a Snapdragon Summit-et, és a második napon érdekes újítást jelentettek be, amely a legfrissebb szériáit érinti, méghozzá a frissen bejelentett Snapdragon 765 és a Snapdragon 865-ös chipet, illetve ezek grafikus gyorsítóját.

Érkezik ugyanis a számítástechnikában már a kezdetektől használt megoldás, miszerint a GPU driverét a jövőben frissíthetjük majd a Play Áruházból, amennyiben az elérhető a mobilunkra. Persze a dolog azért ennyire nem egyszerű.

A driver nagyjából úgy működik majd, mint a jelenlegi Android verziók. A Qualcomm a különböző gyártók számára teszi csak elérhetővé a meghajtót, és onnantól már az ő dolguk, hogy azt teszteljék és kiadják a saját készülékeikre. Hogy ezzel mennyire foglalkoznak majd az OEM-ek, az a jövő kérdése, de a nagyobb márkák bizonyára odafigyelnek majd rá.

Ezek a driverek természetesen tartalmazzák majd a biztonsági frissítéseket, hibajavításokat és ami a legfontosabb, különböző optimalizációkat is. Ez jól is elsülhet, hiszen ha egy nagyobb kiadó játéka érkezik, akkor a gyártó képes lesz hozzáigazítani a meghajtó programot, ezáltal pedig sokkal jobb teljesítményt kaphatunk.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá